Menu Luk

Panang Gai (45 min varighed) 4 pers

Bedøm

Pangang Gai – lækker chilistærk krydret ret

Ingredienser (4 personer)

    • 500 g kyllingefilet eller inderfilet
    • 50 g friske grønne bønner
    • 50 g frisk rød peberfrugt
    • 2 spsk panang karrypasta (denne slags https://pandasia.dk/vare/cock-brand-panang-karry-paste-400g )
    • 6-8 stk. basilikumblade
    • 1 rød chili
    • 1 stk ingefær
    • 1-2 stk fed hvidløg
    • 1-2 tsk fiskesauce
    • 1 spsk rørsukker
    • Cashew eller peanuts
    • 500 ml. Kokosmælk (Ikke light)
    • Sesamolie til stegning
    • 50 g frisk rød peberfrugt

Serveres med:

Fremgangsmåde

SÅDAN GØR DU

  1.  Hak chili, hvidløg og ingefær fint. (gem lidt chili til anretningen)
  2.  Skær basilikumbladene i strimler. (gem lidt til anretningen)
  3.  Skær kyllingefileterne i strimler.
  4.  Hak nødderne
  5.  Rengør bønnerne og skær enderne fra. Skær rød peber i strimler
  6.  Opvarm lidt olie i en gryde eller wok på middelhøj varme og tilsæt hvidløg, chili og ingefær. Lad det svitse kort tid.
  7.  Tilsæt så kyllingen og brun den af.
  8.  Tilsæt karrypastaen og rør rundt
  9.  Tilsæt sukker, fiskesauce, kokosmælk. Rør rundt og bring retten i kog. (brug den tykke andel af kokosmælken først, derefter spædes op med den ”vandede” del efter behov)
  10.  Lad den simre i 10-15 minutter.
  11.  Smag til og tilsæt evt. fiskesauce. Tilsæt bønnerne og rød peber og lad det varme med et par minutter.
  12.  Kom de friske grønne basilikumblade i retten
  13.  Servér din panang gai med ris og drys med rest af basilikum, chili og hakkede nødder. Dertil en iskold Chang pilsner

.