Menu Luk

Coq au vin – jeg lover den her rykker (4 pers. 2 1/2 times varighed)

Bedøm

Coq ua vin er et eksempel på en ret der kan laves på mange måder. Den her anbefalet ret, kræver man sætter 2 timer af fra start til slut. Retten kræver, at man tager sig tid til at stege ingredienser over flere omgange – hver for sig og sammen.
Men jeg lover den her opskrift er lækker.

Ingredienser

  • 700 g. kylling filet (jeg foretrækker filet frem for hel kylling. Igen fordi retten smager super næste dag, men bruger man en hel kylling, får man løsrevet ben med, hvilket ikke er så lækkert)
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 pose frosne perleløg
  • 250 g. blandede svampe – fx kantareller, champignon m.fl. Det giver en god smag med blandede svampe
  • 3 løg i kvarte
  • 3 finhakket skalotteløg
  • 3 store fed hvidløg finhakket
  • 4 mellem gulerødder finhakket
  • God oliven olie
  • 1 tsk Sukker
  • Lidt Salt
  • Peber
  • Lidt Mel
  • ca. 60 cl god rødvin. Fx Ripasso vin fra italien, må ikke være for kraftig. En diskussion går på om man skal bruge Fransk vin eller andre. Her bruges italiensk vin da en Ripasso egne sig fremragende til maden

Fremgangsmåde

  • Svits først bacon til det er brunede. Tag dem op
  • Svits perleløg i smør. Når de er brunet, tilsat 2 tsk. sukker og steg det blidt. Tag dem op
  • Vend kyllingstykkerne i mel og steg dem kort i smør til de har fået en skorpe. Tag dem op
  • Svits derefter gulerødder, løg, skalotteløg, hvidløg til løgene er gennesigtige
  • Kom rødvin, kylling, bacon, perleløg og laurbærblade og timian i.
  • Kom salt og peber i
  • Lad det hele simre i 1 til 1/2 time

Grøn salat med dressing – til coq au vin.

Ingredienser til dressing:

  • 1-2 dl piskefløde
  • Saften af en halv citron
  • En spiseskefuld sukker
  • En smule salt
  • Et fed presset hvidløg

Alle ingredienser blandes i en skål lige inden servering, da fløden tykner så snart den kommer i kemisk forbindelse med citronen. Alternativt presses hvidløg i fløden i god tid for at give smag, mens citronsaft blandes i lige inden servering. 

Ingredienser til salat til fire personer:

  • 75 g friske spinatblade
  • 75 g crispsalat eller romaniesalat
  • 150 g fintsnitter hvidkål

Skylles, slynges og blandes i en skål.

Server flues til.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.