Menu Luk

Bøf stroganoff – the one (4 pers. 2 timers varighed)

Bedøm

Det her en den klassiske bøf stroganoff, som jeg oprindeligt fik fra ISO tilbage i 1990érne. Den er enkel, men den smager virkeligt godt og kan laves uden avancerede kokkeskills. 
Den er ikke fedtfattig.
Nyd den.

Ingredienser

  • Smør og olivenolie til stegning (blandingen giver god smag og kan tåle høj temperatur)
  • 1 pakke bacon i tern
  • 500 g. strimlet okseklump
  • 2 løg i halve
  • Gerne 1 skalotteløg i halve skiver
  • 250 g blandede svampe i kvarte skiver
  • 1 spsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 3 dl. oksebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 kg kartofler eller ris
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at riste en pakke bacon i smør og olivenolien
  • Tag bacon op og kom oksekød ned i gryden. Steg i 5 minutter
  • Så skal der 2 halve løg, samt skalotteløg i sammen med alle de rensede svampe. Steg i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber efter et par minutter
  • Skub løg og kød til side og svits kort puré. 
  • Så skal paprika, laurbærblade, oksebouillon, piskefløde oveni
  • Retten skal smårimre i 1 time med låg på
  • Rør creme fraiche i 20 minutter før servering
Server med kartoffelmos eller ris.