Det her en den klassiske bøf stroganoff, som jeg oprindeligt fik fra ISO tilbage i 1990érne. Den er enkel, men den smager virkeligt godt og kan laves uden avancerede kokkeskills. Den er ikke fedtfattig. Nyd den.
Ingredienser
Smør og olivenolie til stegning (blandingen giver god smag og kan tåle høj temperatur)
1 pakke bacon i tern
500 g. strimlet okseklump
2 løg i halve
Gerne 1 skalotteløg i halve skiver
250 g blandede svampe i kvarte skiver
1 spsk paprika
2 laurbærblade
3 dl. oksebouillon
1 dl piskefløde
1 dl. creme fraiche
1 lille dåse tomatpuré
1 kg kartofler eller ris
Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at riste en pakke bacon i smør og olivenolien
Tag bacon op og kom oksekød ned i gryden. Steg i 5 minutter
Så skal der 2 halve løg, samt skalotteløg i sammen med alle de rensede svampe. Steg i 5 minutter.
Smag til med salt og peber efter et par minutter
Skub løg og kød til side og svits kort puré.
Så skal paprika, laurbærblade, oksebouillon, piskefløde oveni