Menu Luk

Boller i Karry – en cremet lækker udgave der fungere til hverdagen (4 pers. 60 min. varighed)

Bedøm

Opskriften her er et bud på boller i karry som er en cremet udgave. 
Den er børnevenlig, ikke stærk, men lige et nip mere krydret end mormor udgaven fra 1970´erne, uden at forlade den danske genre.

Ingredienser

Ingredienser til kødbollerne:
– 500 g magert hakket kalve- og svinekød
– 1 stort løg fintrevet
– 1 fed hvidløg fintrevet
– 1 spsk rasp
– 1 æg
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk karry pulver
– Frisk kværnet peber
– 1 dk mælk
 
 Ingredienser til karrysaucen:
– 1 stort løg finthakket
– 1 1/2 spsk neutral olie (fx rapsolie eller lign)
– 2 tsk karry pulver
– 1 tsk spidskommen pulver
– 1/2 tsk gurkemeje (stødt)
– 1/2 spsk mel
– 2 dl bouillon, fx kylling eller svine bouillon
– 1 dl græsk yoghurt (10 % fedt)
– 1 syrligt fintrevet æble
– Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde for kødbollerne:
Bland kød, det fintrevet løg, det fintrevet hvidløg, æg, rasp, karry til bollerne, salt, peber og vand i en køkkenmaskine (eller bland det selv i en stor skål).
Lad farsen stå i 30 minutter mens du fortætter med saucen.
 
Fremgangsmåde for saucen:
– Svits det hakket løg i olien samme med karry og spidskommen. Rør melet i og spæd til med bouillon. Rør nu den græske yoghurt i og kom gurkemeje i.
– Form farsen til kødboller med en ske og kom den rå fars i saucen. 
– Lad saucen med kødbollerne stå og småsimre i 20 minutter, men ryst af og til gryden med låget på. 
– Kom det fint revet æble i, kom salt og peber i.
– Lad retten stå i 10 minutter.
 
Server retten med ris, hvide eller hvilke præferencer for ris man nu har.
Yderligere tilbehør: Server retten med fx. råkostsalat eller blot kogte ærter.

På Web: Klik på billederne herunder for at se dem forstørret.