Det her et mit bud på en klassisk tomsatsauce. Ideen med tomatsaucen er at undgå at bruge syntetisk smagsforskærkere og i stedet bruge gode råvare. Det smager bedre. God fornøjelse:-)
Ingredienser
2 spsk jomfruolivenolie i god kvalitet
2 finhakkede hvidløg
2 mellemstore finthakket løg
2 mellemstore skalotteløg fimnhakket
1 tsk friskhakket oregano
1 kvist frisk basilikum
Evt. 1 lille ansjosfilet finhakket (kan undlades. Skal kun være lille filet)
1 sjat god rødvin
1 lille dåse tomatpuré
1 tsk sukker
1 tsk salt
¼ tsk frisk sort peber
2 dåser flåede tomater eller tomat på glas blended
Frisk revet Parmesano Reggiano-ost
1 spsk smør
Fremgangsmåde
Før du begynder, hæld dine to dåser med tomater i en skål og blend dem
Hæld olivenolie i en stor gryde og varm op og tilsæt hvidløg, løg, skalotteløg og oregano, basilikum, sukker, salt og peber
Skub grøntsagerne til side og svits tomatpuré: Heri ligger der en hemmelighed, svitser du puréen bliver den ikke bitter, hvilket den ikke skal blive
Evt. tilsæt ansjosfileteen, finhakket
1 sjat god rødvin (ikke for meget, det er ikke en rødvinssauce)
Tilsæt tomaterne. Rør indtil retten koger
Derefter reduceres varmen til at simre
Lad det simre 30 minutter
Tilsæt smøret for at afrunde smagen
Rør igen og server
Server pasta til og rigeligt med parmesan ost.
På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret