Menu Luk

Klassisk tomat sauce til pasta – prøv med 1 ansjosfilet i – (4 pers. 1 time varighed)

Bedøm

Det her et mit bud på en klassisk tomsatsauce.
Ideen med tomatsaucen er at undgå at bruge syntetisk smagsforskærkere og i stedet bruge gode råvare. Det smager bedre.
God fornøjelse:-)

Ingredienser

  • 2 spsk jomfruolivenolie i god kvalitet
  • 2 finhakkede hvidløg
  • 2 mellemstore finthakket løg
  • 2 mellemstore skalotteløg fimnhakket 
  • 1 tsk friskhakket oregano
  • 1 kvist frisk basilikum
  • Evt. 1 lille ansjosfilet finhakket (kan undlades. Skal kun være lille filet)
  • 1 sjat god rødvin 
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk frisk sort peber
  • 2 dåser flåede tomater eller tomat på glas blended
  • Frisk revet Parmesano Reggiano-ost
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  • Før du begynder, hæld dine to dåser med tomater i en skål og blend dem
  • Hæld olivenolie i en stor gryde og varm op og tilsæt  hvidløg, løg, skalotteløg og oregano, basilikum, sukker, salt og peber
  • Skub grøntsagerne til side og svits tomatpuré: Heri ligger der en hemmelighed, svitser du puréen bliver den ikke bitter, hvilket den ikke skal blive
  • Evt. tilsæt ansjosfileteen, finhakket
  • 1 sjat god rødvin (ikke for meget, det er ikke en rødvinssauce)
  • Tilsæt tomaterne. Rør indtil retten koger
  • Derefter reduceres varmen til at simre
  • Lad det simre 30 minutter
  • Tilsæt smøret for at afrunde smagen
  • Rør igen og server

Server pasta til og rigeligt med parmesan ost.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret