Menu Luk

Ratatouille- (4 pers. 1 timers varighed)

Bedøm

En af mine yndlings vegetarretter. Den er nem at lave og smager dejligt med de forskellige grøntsager i.
Kan serveres også med ris eller hvad man nu kan lide.

Ingredienser

  • En stor kvist Timian
  • En mellem kvist oregano
  • 2 stk. løg finhakket
  • 1 dl olivenolie
  • 1 stk. aubergine i grove tern
  • 2 stk. peberfrugter i grove tern
  • 1 stk. courgette i grove tern
  • 1 smule salt
  • 2-3 fed hvidløg dels finhakket dels knust (se fremgangsmåde)
  • 4 stk. tomater, skal flås og være i grove tern

Fremgangsmåde

  • Skræl løget og hak det fint.
  • Varm olien op i en stor pande og kom løg ved. Lad dem koge i olien i godt 10 minutter, men de må ikke tage farve.
    Aubergine, courgette og peberfrugt skylles og skæres i grove tern og hældes op til løgene sammen med timian og oregano. Kom det ene hakkede hvidløg i.
    Drys salt henover og lad det koge i 40 minutter. Rør forsigtigt i det med jævne mellemrum.
  • Kom de flåede tomater eller tomater på glas i grøntsagsblandingen. Pres det sidste hvidløg ud over og lad det koge i yderligere et par minutter.
  • Inden servering hældes det overflødige olie fra.

Server pasta til og kom parmesan på.

På web: klik på billederne herunder for at se dem forstørret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.