Menu Luk

Chicken Curry – med karry lavet fra bunden (4 pers., 1 1/2 times varighed)

Bedøm
I opskriften her laver man sin egen karry. Karry er jo som bekendt et blandingskrydderi, og der findes et hav af variationer af karryblandinger.
 
Retten er forholdsvis stærk, selvom der ikke er chili i. Jeg vil vurdere den 3 ud af 6 i styrke, hvor 6 er rigtigt stærk hvor der indgår chili i.
Min familie synes den var rigtig god, også selvom min kone ikke er til stærk mad.
 
Det er en god ide at købe de krydderier der er i retten, i en grønthandler der forhandler krydderier. Her for man dels 5 gange så meget for pengene, dels smager de af mere end hvad man traditionelt kan købe i et supermarked.

Ingredienser

Ingredienser til karry blandingen:
  • 1 1/2 tsk koriander pulver
  • 1 tsk spidskommen enten hele eller i pulver
  • 1 tsk gurkemeje (den gule del af karryen)
  • 1/2 fennekelfrø
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1/4 tsk sennepsfrø (hele eller stødt)

Ingredienser til saucen og den øvrige del:

  • 2 spsk neutral olie til stegning 
  • 1 mellem stort løg i strimler
  • 4 fed hvidløg revet
  • 1 spsk revet ingefær
  • 600 g kylling filet skåret i tern
  • 1 ds hakkede tomater (ikke vigtigt om det er flåede eller hakkede, det skal alligevel blendes)
  • 1/2 tsk Cayenne peber
  • 1 kop kylling fond
  • 1/8 dl  piskefløde
  • Frisk koriander hvis man kan lide det
Ingredienser til ris
  • 1/2 dl. smagsneutral olie.
  • 1 kanel stang
  • 6 grønne kardemomme kapsler
  • 6 hele nelliker
  • 1 teskefuld salt
  • 400 gr. basmati ris
  • 700 ml vand

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:
  • Bland alle krydderierne til karryblandingen i en skål
  • Kom olien i en gryde
  • Svits løg, ingefær og hvidløg til løgene er blanke i gryden
  • Tilføj karrykrydderierne på en gang
  • Tilføj fond og steg kort
  • Tilføj hakkede tomater. 
  • Lad det simre i 5 minutter
  • Kom blandingen/saucen i en blender, og blend saucen fin jævn
  • Kom saucen tilbage i gryden og kom kyllingestykkerne i rå.
  • Steg igennem i 20 minutter.
  • Kom piskefløde i og steg 10 minutter.
  • Kom tilpas mængde salt i
Server med ris, evt. kogte ærter og server gerne Naan brød til.
 
Et fif til “købe Naanbrød”: kan købes i fx Netto og andre supermarkeder. Gør enten det, at du kommer vand på dem og så ind i en 180 graders varm ovn for at varme dem.  Eller – og endnu bedre – pensel dem med smør du har smeltet i mikroovnen forinden og hvor du har kommet 1 knust fed hvidløg i, og så ind i ovnen. Så smager “købe Naan” godt.

Fremgangsmåde til ris

  • Skyld ris grundigt indtil vandet er helt klart
  • Varm olien op i tykbundet gryde
  • Svits krydderierne i olien
  • Kom ris i steg dem under omrøring i 2 minutter max
  • Kom vand i og kog med log på 10 minutter med svag varme
  • Efter 10 minutter slukker man for blusset og lad den stå på eftervarme i 12-13 minutter
  • Kom evt. koriander på og evt. server naanbrød til
Man kan også lave en raita til eller lav en indisk mynte/tomat salat.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret