Den her Chili sin carne – altså uden kød og er vegetar, er fyldig og lækker. Den er forholdsvis stærk, men det kan man selv ændre på. Den er super nem at lave og er et godt på bud på en chili-ret hvor man ikke ønsker kød i.
Ingredienser
2 tsk. spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt kanel
1 tsk røget paprika
1 tsk paprika
2 friske jalapenos chili (1 hvis mild, 4 hvis stærk). Hvis ikke, så 2 tsk chili flager for mild. Eller alm lange hollandske chilier. Hakket i fine stykker, med kerner.
3 spk. soltørrede tomater – fink hakket
1 finhakket banan-skalotteløg
1 groft revet squash
1 groft revet aubergine
2 stænger bladselleri – finhakket
2 fed hvidløg – fint hakket
1 ds. flåede tomater (blendede) eller blendede tomater
1 dåse sorte bønner eller kidney bønner
salt
Peber
1 tsk sukker
3 spsk neutral olie til stegning
1 dl øl, gerne mørk ale
1 dl grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
Tørsteg krydderier uden olie i 2 minutter, dvs. røget paprika, spidskommen, stødt kanel, stødt koriander og paprika
Svits løg, i olie i 3 minutter
Kom resten af grøntsagerne i
Lad det hele simre i 30 minutter
Kom nu de sorte bønner i eller kidney bønner
Lad retten simre i 15 minutter
Tilbehør Server ris til, samt creme fraiche og evt. nachos.
På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret