Jeg kan ikke stå for de her indiske retter, med kraftige krydderier og velsmagende saucer. Den her er lækker.
Retten er forholdsvis stærk. Jeg vil vurdere den 3 ud af 6 i styrke, hvor 6 er rigtigt stærk.
Det er en god ide at købe de krydderier der er i retten, i en grønthandler der forhandler krydderier. Her for man dels 5 gange så meget for pengene, dels smager de af mere end hvad man traditionelt kan købe i et supermarked.
Det er en god ide at købe de krydderier der er i retten, i en grønthandler der forhandler krydderier. Her for man dels 5 gange så meget for pengene, dels smager de af mere end hvad man traditionelt kan købe i et supermarked.
Bemærk at jeg har kommet kikærter i sammen med kylling. Det spiller ret godt sammen synes jeg.
Ingredienser
Ingredienser til kylling i marinade:
450 g kyllingfilet skåret i tern
4 spsk yoghurt
4 fed hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 grøn chili
1 tsk mild paprika
½ tsk chilipulver
1 tsk garam masala pulver
1 tsk korianderpulver
1/2 tsk kanelpulver
Salt efter smag
Ingredienser til saucen:
1 ½ spsk smør
5 grønne kardemomme kapsler knust
1 kanelstang
4 nelliker
1 lille løg finhakket
1 spsk revet ingefær
2 grønne chilies hakket
1 tsk mild paprika
1 tsk garam masala pulver
Lidt safran knust
3 lille tomatpuré
1/4 piskefløde
2 spsk honning
1 spsk bukkehornkløverpulver
Salt efter smag
Hakket koriander til pynt
Ingredienser til ris
1/2 dl. smagsneutral olie.
1 kanel stang
6 grønne kardemomme kapsler
6 hele nelliker
1 teskefuld salt
400 gr. basmati ris
700 ml vand
1 kanel stang
6 grønne kardemomme kapsler
6 hele nelliker
1 teskefuld salt
400 gr. basmati ris
700 ml vand
Tilbehør:
Ris, Naan brød, og raita.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde for marinaden:
- Bland ingefær, hvidløg og chili i en morter og kværn det sammen til en paste.
- Bland yoghurten i.
- Tilsæt ingefær, hvidløgs- og chili pastaen, samt paprika, chili pulver, garam masala og korianderpulver. Bland også kanel og salt i.
- Rør godt og lad det marinere i et par timer eller endda natten over, hvis du foretrækker det.
- Efter det har trukket, kom blandingen i et fad og kom det i ovnen og steg det 15-.20 minutter.
- Lad det stå herefter og begynd nu at lave saucen.
Fremgangsmåde for saucen:
- Tilsæt smør i en varm gryde.
- Tilsæt kardemomme, kanelstang og nelliker. Steg i 20 sekunder.
- Tilsæt løgne og sauter i 5-7 minutter på medium varme, indtil de får en lysebrun farve.
- Tilsæt revet ingefær og chili.
- Steg i yderligere et minut, og tilsæt chilipulver, garam masala-pulver sammen med tomatpuré.
- Rør godt rundt og kog et par minutter.
- Tilsæt gradvist fløde under omrøring og kog i 2-3 minutter.
- Tilsæt evt. vand hvis saucen er for tyk.
- Rør honningen og bukkehorn i.
- Tilsæt nu det ovnstegte kylling og lad retten simre på lav varme i 8-10 minutter.
- Pynt med koriander
Server med ris, raita, chutney, og gerne Naan brød til samt indisk mynte/tomat salat.
Et fif til “købe Naanbrød”: kan købes i fx Netto og andre supermarkeder. Gør enten det, at du kommer vand på dem og så ind i en 180 graders varm ovn for at varme dem. Eller – og endnu bedre – pensel dem med smør du har smeltet i mikroovnen forinden og hvor du har kommet 1 knust fed hvidløg i, og så ind i ovnen. Så smager “købe Naan” godt.
Fremgangsmåde til ris
- Skyld ris grundigt indtil vandet er helt klart
- Varm olien op i tykbundet gryde
- Svits krydderierne i olien
- Kom ris i steg dem under omrøring i 2 minutter max
- Kom vand i og kog med log på 10 minutter med svag varme
- Efter 10 minutter slukker man for blusset og lad den stå på eftervarme i 12-13 minutter
- Kom evt. koriander på og evt. server naanbrød til
På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret