Menu Luk

Butter Chicken – (4 pers., 1 1/2 times varighed + 3 timer til marinering)

Bedøm
Jeg kan ikke stå for de her indiske retter, med kraftige krydderier og velsmagende saucer. Den her er lækker.

Retten er forholdsvis stærk. Jeg vil vurdere den 3 ud af 6 i styrke, hvor 6 er rigtigt stærk.

Det er en god ide at købe de krydderier der er i retten, i en grønthandler der forhandler krydderier. Her for man dels 5 gange så meget for pengene, dels smager de af mere end hvad man traditionelt kan købe i et supermarked.

Bemærk at jeg har kommet kikærter i sammen med kylling. Det spiller ret godt sammen synes jeg.

Ingredienser

Ingredienser til kylling i marinade:

450 g kyllingfilet skåret i tern
4 spsk yoghurt
4 fed hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 grøn chili
1 tsk mild paprika
½ tsk chilipulver
1 tsk garam masala pulver
1 tsk korianderpulver
1/2 tsk kanelpulver
Salt efter smag

Ingredienser til saucen:

1 ½ spsk smør
5 grønne kardemomme kapsler knust
1 kanelstang
4 nelliker
1 lille løg finhakket
1 spsk revet ingefær
2 grønne chilies hakket
1 tsk mild paprika
1 tsk garam masala pulver
Lidt safran knust
3 lille tomatpuré
1/4 piskefløde
2 spsk honning
1 spsk bukkehornkløverpulver
Salt efter smag

Hakket koriander til pynt

Ingredienser til ris
1/2 dl. smagsneutral olie.
1 kanel stang
6 grønne kardemomme kapsler
6 hele nelliker
1 teskefuld salt
400 gr. basmati ris
700 ml vand

Tilbehør:
Ris, Naan brød, og raita.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde for marinaden:
  • Bland ingefær, hvidløg og chili i en morter og kværn det sammen til en paste.
  • Bland yoghurten i.
  • Tilsæt ingefær, hvidløgs- og chili pastaen, samt paprika, chili pulver, garam masala og korianderpulver. Bland også kanel og salt i.
  • Rør godt og lad det marinere i et par timer eller endda natten over, hvis du foretrækker det.
  • Efter det har trukket, kom blandingen i et fad og kom det i ovnen og steg det 15-.20 minutter.
  • Lad det stå herefter og begynd nu at lave saucen.
 
Fremgangsmåde for saucen:
  • Tilsæt smør i en varm gryde.
  • Tilsæt kardemomme, kanelstang og nelliker. Steg i 20 sekunder.
  • Tilsæt løgne og sauter i 5-7 minutter på medium varme, indtil de får en lysebrun farve.
  • Tilsæt revet ingefær og chili.
  • Steg i yderligere et minut, og tilsæt chilipulver, garam masala-pulver sammen med tomatpuré.
  • Rør godt rundt og kog et par minutter.
  • Tilsæt gradvist fløde under omrøring og kog i 2-3 minutter.
  • Tilsæt evt. vand hvis saucen er for tyk.
  • Rør honningen og bukkehorn i.
  • Tilsæt nu det ovnstegte kylling og lad retten simre på lav varme i 8-10 minutter.
  • Pynt med koriander
Server med ris, raita, chutney, og gerne Naan brød til samt indisk mynte/tomat salat.
 
Et fif til “købe Naanbrød”: kan købes i fx Netto og andre supermarkeder. Gør enten det, at du kommer vand på dem og så ind i en 180 graders varm ovn for at varme dem.  Eller – og endnu bedre – pensel dem med smør du har smeltet i mikroovnen forinden og hvor du har kommet 1 knust fed hvidløg i, og så ind i ovnen. Så smager “købe Naan” godt.

Fremgangsmåde til ris

  • Skyld ris grundigt indtil vandet er helt klart
  • Varm olien op i tykbundet gryde
  • Svits krydderierne i olien
  • Kom ris i steg dem under omrøring i 2 minutter max
  • Kom vand i og kog med log på 10 minutter med svag varme
  • Efter 10 minutter slukker man for blusset og lad den stå på eftervarme i 12-13 minutter
  • Kom evt. koriander på og evt. server naanbrød til

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret