Hak svampene i grove tern. Kom dem derefter i en foodprocessor og puls/hak dem helt fint. De skal gerne ligne ris i størrelse.
Steg svampene ved høj varme indtil al væske er fordampet. Det kan godt tage 15-20 minutter.
Hak imens gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i grove tern og smid dem herefter i foodprocessoren sammen med valnødderne. Puls/hak dem indtil de har samme størrelse som svampene.
Når væsken fra svampene er fordampet tilsættes oregano, rosmarin, spidskommen, kanel, peber, de to typer paprika samt 1 spsk soyasauce og rødvin samt bouillon i. Steg ved høj varme i et par minutter. Husk at røre hele tiden, så det ikke brænder på.
Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg og valnødder og steg yderligere 5 minutter ved middel varme.
Blend de flåede tomater i foodprocessoren og tilsæt dem sammen med tomatpure, sukker, laurbærblade, salt og den sidste spsk soyasauce. Giv retten et opkog og lad den herefter simre ved lav varme, indtil den får en flot mørkerød farve (30-60 minutter under låg)
Er saucen for tynd, når den skal bruges, kan du slutteligt koge den uden låg, indtil den har den ønskede konsistens.