Menu Luk

Mørbrad portofino (1 times varighed) 4 pers

Bedøm

Den her ret er en familieret – den findes højst sandsynligt ikke nogle steder, men er en ret der er nedarvet i min kones familie. De siger den er italiensk. Men jeg tvivler.
Retten er et kick umami – majs, spinat, fløde, karry – mums.
Den er er på kanten af en gryderet, men i og med den er sammenkogt kommer med den her og fordi den gang på gang bare smager godt. Forvent ej point på sundhedsbarometret. Den er temmelig fed. Men god på en fredag aften med regnvejr og rødvin til.

Ingredienser og fremgangsmåde ( 4 personer)

  • 2 svinemørbrad skæres ud i stykker og bankes let og vendes i mel.
  • Steg dem på panden – 5 min på hver side. krydr med en smule karry, salt og peber undervejs.
  • Tø en pakke frosne spinat (700 g) i en gryde med lidt smør og fløde (1/2 liter)
  • Smør et fad 
  • Fordel en portion majs (3 små dåser) i bunden. Læg et lag smør over.
  • Drys karry over.
  • Steg champignon i skiver (500 g).
  • Fordel et lag stegte champignon, herefter det brunede kød.
  • Drys salt, peber, karry og lidt mere smør på.
  • Til sidst bages panden af med lidt fløde som hældes over fadet.
  • Fadet dækkes til med spinatsovsen.
  • Fadet sættes i ovnen 180 grader i 15-20 minutter.
  • Server ris til