Menu Luk

Grøntsagslasagne (1 times varighed) 4 pers

Bedøm

Grøntsagslasagne som er lækker cremet og fyldig.

Ingredienser til grøntsagslasagne (4 personer)

2 løg, hakkede
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 tsk timian, tørret, eller oregano
4 gulerod, groftrevet
3 stængler bladselleri, groftrevet
2 squash, groftrevet
1 dl tomatpuré
1 flaske hakkede tomater
salt
sort peber, friskkværnet
1 dl grøntsagsbouillon, evt.

Ingredienser til Mornaysaucen

2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1 drys muskatnød, fintrevet
125 g frisk mozzarella, skåret i tern
salt
sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde for lasagnen

Svits hakkede løg i olivenolie ved middel varme til løgene er klare og bløde.

Derefter tilsættes alle de andre ingredienser til lasagnesaucen og saucen sættes til at simre i 1 time.

Tilføj grøntsagsboullion, smag til med mere timian, salt, peber.

Når saucen er færdig og grønsagerne godt møre, tilberedes mornaysaucen.

Fremgangsmåde for Mornay saucen:

Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.

Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.

Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.

Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.