Menu Luk

Ungarnsk gullasch (1 1/2 times varighed) 4 pers

Bedøm

Ungarnsk gullasch – lækker krydret version

Ingredienser (4 personer)

  • 600 g oksekød
  • 2 spsk. olie
  • 2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 røde pebre
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk. koncentreret
  • tomatpuré
  • 2-3 spsk. edelsüss
  • paprika
  • 1-2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 l oksebouillon

Fremgangsmåde

Begynd med at gøre kød og grøntsager i stand. Hak løg og hvidløg. Skær de røde pebre i tynde strimler. Skær gulerødder, blegselleri og persillerod i små tern. Kødet skæres i lidt større tern.
Varm olien op i en stegegryde. Brun alt kødet pænt og tag det derpå op. Tilsæt evt. lidt mere olie og sautér løg og hvidløg til det falder sammen.
Kom resten af grøntsagerne ved og lad dem stege med til de falder let sammen. Kom kødet tilbage i gryden. Drys de to slags paprika samt spidskommen i gryden, og lad det stege med et øjeblik mens der røres. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré og laurbær. Hæld bouillon på til det lige dækker indholdet i gryden og læg låg på. Lad det simre for svagt blus til kødet er helt mørt. Afhængig af hvilket kød man har brugt vil det nok tage 1 ½ time.

Tilbehør:
Kartoffelmos og creme fraiche.