Menu Luk

Indisk kylling i cashewnøddesauce – stærkt undervurderet kongeret (4 pers., 1 times varighed)

Bedøm

Retten her en lækker cremet indisk ret. Den er mild, blød og cremet – og er desuden ret fedtfattig.
Jeg mener retten er et stærk undervurderet ret, men en kongeret. 
Den er meget let at lave, i og med mange af ingredienserne af retten skal i foodprocesser.

Ingredienser

  • 3 medium løg i kvarte
  • 1 lille tomatpuré
  • 75 g. cashewnødder usaltet
  • 1 1/2 teskefuld garam masala
  • 2 fed hvidløg groft hakket
  • 1 teske fuld chili pulver
  • 1 skefuld frisk citron saft
  • 1/2 skefuld gurkemeje
  • 1 teskefuld salt
  • 1 dl yoghurt naturel
  • frisk koriander – til topping (ikke i maden)
  • 450 g kylling brystfilet
  • 175 g champignon
  • 300 ml. vand
  • Rapsolie eller anden smagsneutral olie til stegning
Ingredienser til ris
  • 1/2 dl. smagsneutral olie.
  • 1 kanel stang
  • 6 grønne kardemomme kapsler
  • 6 hele nelliker
  • 1 teskefuld salt
  • 400 gr. basmati ris
  • 700 ml vand

Fremgangsmåde

  • Skær løg i kvarte og kom i en food processer, sammen med groft skåret hvidløg. Kom tomat puré i, cashew nødderne, garam masala, chilli, citron saft, gurkemeje, salt og yoghurt.
  • Varm olien og kom massen fra foodprocessoren i. Steg i 5 minutter, under omrøring.
  • Kom nu kylling i og champignon
  • Kom vand i
  • Lav retten koge blidt i 30 minutter

Fremgangsmåde til ris

  • Skyl ris grundigt indtil vandet er helt klart
  • Varm olien op i tykbundet gryde
  • Svits krydderierne i olien
  • Kom ris i og steg under omrøring i 2 minutter max.
  • Kom vand i og kog med log på 10 minutter med svag varme. 
  • Efter 10 minutter slukker man for blusset og lader den stå på eftervarme i 12-13 minutter.
Kom evt. koriander på og evt. server naanbrød til.
Man kan også med fordel lave en raita til.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret