Menu Luk

Chili Con Carne – hvis du tør (4 pers. 1 1/2 times varighed)

Bedøm

Den her Chili con carne er lækker.
Den er forholdsvis stærk, men det kan man selv ændre på.
Jeg har nogle drenge som godt kan finde på at kalde mig kylling, derfor bruger jeg af og til også Habanero (4 stk) i. 🙂
S
tyrke regulere man selv, hvis ikke for stærk så hold jer til 1-2 chili (se nedenfor)
Kendetegnet for retten er: Forskellige krydderier kombineret med øl mm. – det  smager simpelthen fantastisk, er fyldig, god balance mellem det stærke og det søde og er mørk.

Ingredienser

  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk karry (ikke mere da karry kun er grundkrydderi her)
  • 1 hel kanel stang eller 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk røget chili eller røget paprika
  • 1 tsk paprika
  •  1 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk Garam masala
  • 2 tsk helst brun farin eller sukker
  • 1-4 friske jalapenos chili (1 hvis mild, 4 hvis stærk). Hvis ikke, så 2 tsk chili flager for mild. Eller alm lange hollandske chilier (se billede). Hakket i fine stykker, med kerner.
  • 3 spk. soltørrede tomater – fink hakket
  • 2 mellem løg – fint hakket
  • 2 gulerødder – fint hakket
  • 2 friske røde peber – i grove skiver
  • 2 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 tomat koncentrat
  • 1 ds. flåede tomater (blendede) eller blendede tomater
  • 1 dåse kidney bønner
  • 500 g magert hakket oksekød
  • salt
  • Peber
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk neutral olie til stegning
  • 25 cl øl, gerne mørk ale

Fremgangsmåde

  • Steg kødet til det gennemstegt i olie. Kom karry, garam masala, paprika, røget chili og spidskommen i. Steg det i 2 minutter. Kom øllen i og lad det små simre i 10 minutter
  • Tag kødet i “saucen” op i en skål og stil til side
  • Svits nu løg, gulerødder, hvidløg og chili i olie i 5 minutter
  • Kom nu tomat koncentrat i og svits i 1 minut
  • Kom nu kød i “sauce” i, kanel stang/eller stødt kanel (hel kanel skal kun i retten i 20 minutter, hvorefter den tages op), okseboullion, salt og peber, farin/sukker, fint hakkede soltørrede tomater, flåede tomater, kidney bønner i saucen.
  • Lad det hele simre i 30 minutter
  • Kom nu de friske peber frugter i
  • Lad retten simre i 15 minutter

Tilbehør
Server ris til, samt creme fraiche og evt. nachos.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.