Menu Luk

Lam/kylling Korma – den hvide ret (4 pers., 1 times varighed)

Bedøm

Retten her er en lækker cremet og krydret indisk ret. Den er mellem stærk.
Den er meget let at lave, men der skal bruges en del ingredienser.
Den kan laves med lam eller med kylling.
Den her ret skal der egentlig “Double cream” i. Kan det skaffes er det godt. Ellers brug fløde. Retten er ikke kaloriefattig, den skal være krydret og fed. Sådan er det.
Server ris og evt. Naan brød, samt raita til samt grønt.

Ingredienser

  • 500 – 600 g lammekød eller kyllinge kød i tern
  • 1/4 piskefløde
  • 1 skefuld sesam frø
  • 1 skefuld birkes
  • 50 g. blandede smuttede mandler
  • 2 friske chilier (fx hollandske, de lange)
  • 4 fed hvidløg hakket (skal senere blendes)
  • 1 mellem stykke frisk ingefær fint revet
  • 1 finhakket stort løg
  • olie til at stege i
  • 4 kapsler kardemomme hele (evt. i tepose som kan fiskes op igen)
  • 1 kanel stang eller i pulver form
  • 1 tsk spidskommen
  • salt og peber
Ingredienser til ris
  • 1/2 dl. smagsneutral olie.
  • 1 kanel stang
  • 6 grønne kardemomme kapsler
  • 6 hele nelliker
  • 1 teskefuld salt
  • 400 gr. basmati ris
  • 700 ml vand

Fremgangsmåde

  • Tørsteg (uden olie) følgende: sesamfrø, birkes, mandler, chili, ingefær og løg
  • Afkøl blandingen og kom i en morter eller foodprocesser, og blend/mas blandingen til en masse
  • Varm nu olie og steg følgende i olie: kardemonne kapsler, kanel, hvidløg
  • Kom nu lammekød eller kylling i, og kom spidskommen i.
  • Kom nu den tørstegte blanding i
  • Steg kødet med krydderier igennem til det er godt stegt
  • Kom nu fløden i
  • Lad det stege i 30 minutter
  • Pynt med sesam frø

Fremgangsmåde til ris

  • Skyld ris grundigt indtil vandet er helt klart
  • Varm olien op i tykbundet gryde
  • Svits krydderierne i olien
  • Kom ris i steg dem under omrøring i 2 minutter max
  • Kom vand i og kog med log på 10 minutter med svag varme
  • Efter 10 minutter slukker man for blusset og lad den stå på eftervarme i 12-13 minutter
  • Kom evt. koriander på og evt. server naanbrød til
Man kan også lave en raita til eller lav en indisk mynte/tomat salat.

På web: klik på billederne herunder og se dem forstørret