Menu Luk

Linse/kartoffel suppe (4 pers., 30-45 min. varighed)

Bedøm

Linse/kartoffel suppe er jo egentlig en suppe. Men den er fyldig i sådan en grad, at jeg har taget den med jer.
Den er super nem at lave, og tager ikke langt tid og egner sig godt til at lave i hverdagen, hvis man er i tidsnød. Og så smager den himmelsk. Den er et eksempel på at indiske vegetar retter er fremragende pga. de spændende krydderier der ofte bruges.

Ingredienser

  • 1 skefuld smør
  • 1 stort finhakket løg
  • 2 fed fint hakket hvidløg 
  • 1/2 skefuld gurkemeje
  • 1 frisk finhakket chili
  • 75 g halve røde linser
  • 250 ml vand
  • 1 dåse hakket tomater på dåse
  • 1 tsk sukker
  • 200 g kartofler i små tern
  • Frisk koriander til pyntning

Fremgangsmåde

  • Varm smørret i en gryde
  • Steg løg, hvidløg, chili og gurkemeje indtil løgene er gennesigtige
  • Kom linser i (rå) og vand, skru ned for varm og lade det koge indtil vandet er absorberet i retten
  • Mas lenserne med en ske indtil det er “fast masse”
  • Tilføj salt
  • Kom resten af ingredienserne i, dvs.: dåsetomat, kartofler, sukker
  • Kog den til kartoflerne er møre
  • Server evt. frisk koriander til
Billede på vej...
Billede på vej...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.